Konut Sigortası neden önemli23.02.2013

Nasıl ki aracınıza kasko ve trafik sigortası yaptırıyorsanız konut sigortası da aslında bunlar kadar gerekli ve önemlidir.

Konut sigortası kavramı,  evinizi ve oluşabilecek risklerin maliyetini kapsaması bakımından bütçenizi de koruma altına alan en önemli sigortadır.
 
Kapsadığı riskler bakımından konut sigortaları evinizi depren gibi doğal afetlerin neden olduğu yıkılmalardan, yangından, hırsızlıktan, terörden ve kazalardan korumayı amaçlayan bir sigorta çeşididir.
 
Geleceğin ne getireceği bilinmeyeceğinden konut sigortası yaşanabilecek risklere karşı size teminat altına alır. Sigorta yaptırmak genel olarak gözünüzün arkada kalmasını engelleyen ve konutunuzda daha rahat ve güvenli bir şekilde yaşamınızı temin edtme konusunda da yararı yadsınamaz.
 
Sigortanızı dilerseniz sigorta şirketlerine yıllık veya aylık taksitler halinde yaptırabilirsiniz. Dönem dönem sigorta şirketlerinin çok cazip kampanyaları ile de fırsatları değerlendirip, sigortanızı daha ekonomik yaptırabilir ve her yıl yenileneyebilirsiniz. Uzun süre aynı sigorta şirketinden konut sigortası yapıyorsanız ödemelerde indirimler de söz konusu olacaktır.
 
 Herhangi bir hasarın gerçekleşmesi durumunda çoğunlukla eşyalar da zarar görecektir. Evinizi ve içindeki değerli eşyalarınızı sigorta ettirmeniz, cüzi bir maliyete riskleri karşılama şansını yakalamış olursunuz.
 
Konut sigortası yaptırmak için illaki ev sahibi olmanız gerekmez, kiracı olunması durumunda da sadece eşya teminatı alınarak eşyalar güvence altına alınabilir.

Bu haber 7573 kez görüntülendi.

 
E-Bülten Aboneliği
E-posta listemize katılarak yeni ilanları kolayca takip edebilirsiniz.