The İndependent Gazetesi "Türkiye'den emlak alın"07.01.2013

Independent gazetesinin emlak sektöründe yıldızı parlayan ülkelerle ilgili yaptığı haberde, Türkiye'nin büyüyen ekonomisiyle ve uygun emlak fiyatlarıyla kârlı yatırım fırsatları sunduğunu yazdı.

Haberde Polonya, Türkiye ve Karadağ "yükselen yıldızlar" olarak adlandırılırken, Türkiye oturma izni olmayanlar için emlak alımında "yükselen yıldız" seçildi.


 

'TÜRKİYE'DE EMLAK FİYATLARI AVRUPA'YA GÖRE UCUZ'

Ülke ekonomilerinin emlak sektörüne etkilerinin anlatıldığı haberde Türkiye için, "Emlak fiyatları Avrupa'ya göre ucuz, emlak yatırımı kârlı ve yabancılar için mülk alım kuralları gevşetildi" yorumları yapıldı.

Haberde İngiltere'de konut fiyatlarının durgun olduğu ancak sterlindeki yükselişle birlikte yurtdışında yatırımın daha kârlı olabileceğine ve Euro Bölgesi'nin yabancılar için fırsatlar yarattığına değinildi.

İspanya'da kriz dolayısıyla konut fiyatlarının düştüğüne işaret edilen haberde, Fransa'nın düşük faiz oranlarının cezbedici olduğuna ve İtalya'daki durgunluğun fiyatları indirebileceğine değinildi.


 

İSTANBUL'A VURGU YAPILDI

Gazetenin haberinde özellikle İstanbul'a yer verildi. İstanbul'un ülkedeki toplam ticaretin yüzde 55'ini karşıladığına ve nüfusunun yüzde 16'sının ev sahibi olduğuna dikkat çekilerek, yatırım yapılması durumunda İstanbul'un kiralamaya yönelik büyük fırsatlar sunacağı belirtildi.

Kaynak: Cnbc-e ve  http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2013/01/07/turkiyeden-amlak-alin


Bu haber 6904 kez görüntülendi.

 
E-Bülten Aboneliği
E-posta listemize katılarak yeni ilanları kolayca takip edebilirsiniz.